“Papa, ik kan mijn benen niet bewegen”, en toen werd het stil. Vader vertelt over beangstigend telefoontje van zijn dochter

© Facebook

De veertienjarige Ella Mcgovern was een van de meer dan honderd mensen die gewond raakten bij de aanslag in Manchester maandagavond. Na de explosie belde ze nog snel naar haar vader: “Papa, ik kan mijn benen niet bewegen. Er is overal bloed”, klonk het. En toen viel haar telefoon uit.

nkdr

Voor honderden ouders werd de nacht van maandag op dinsdag één van de angstigste in hun leven. Zo ook voor Rockey McGovern, de vader van de veertienjarige Ella die maandagavond aanwezig was op het concert van haar idool Ariana Grande. De man kreeg die avond het meest beangstigende telefoontje van zijn leven.

“Ik moest vroeg op maar werd rond 22.30 uur wakker en ik had ongeveer acht gemiste oproepen”, vertelde Rockey, die voor zijn werk voor het leger in Schotland was op dat moment. “Ik sprak met mijn vrouw en die zei dat er iets ergs gebeurd was. Ze had met Ella gebeld terwijl die naar de foyer wandelde om T-shirts te kopen, er was een luide knal en toen viel de verbinding weg.”

“Ze zei dat ze haar niet meer te pakken kreeg. Er waren massa’s ambulances en het was chaos.”

“Toen belde Ella me, ze zei: ‘Papa, papa, ik kan mijn benen niet bewegen. Er is overal bloed. Er is een ontploffing geweest. Ik kan me niet bewegen’, en toen viel haar telefoon uit. Ik kon alleen maar denken aan wat ik nu in godsnaam moest doen.”

(lees verder onder de foto)

© Facebook

Rockey besloot naar de Arena te rijden waar de aanslag plaatsvond. “Ik moest wel. De hele weg erheen kreeg ik telefoontjes van familie. Uiteindelijk heb ik Ella en Louise (de moeder van Ella, nvdr.) in het Royal Manchester Children’s Hospital teruggezien.”

Ella was op acht plaatsen gewond geraakt door scherven van de bom en had verschillende snijwonden. Op het moment van de ontploffing was het meisje op weg naar de foyer, waardoor ze ongeveer 15 meter verwijderd was van de ontploffing.

“Ik denk dat haar beide trommelvliezen geperforeerd zijn. Ze had heel wat puin over zich. Van kop tot teen zat ze onder het bloed en het vuil. Wat de pijn betreft is het een taaie, maar ze heeft ons al heel wat stukjes informatie gegeven over wat ze gezien heeft”, aldus Rockey. “Ze lag op de vloer en moest andere mensen van zich af duwen om uit de foyer te geraken.”

(lees verder onder de foto)

© Facebook

De man vertelde dat zijn dochter al maanden had uitgekeken naar het concert van Ariana Grande en beschreef de terreuraanslag als “absoluut ziekmakend”. “Het is bekend dat dit soort evenementen vooral bijgewoond worden door kinderen. Wie zou zoiets nu als doelwit stellen?”

“Ik zit in het leger, dus ik snap die manier van denken maar een doelwit maken van duizenden kinderen is naar mijn mening absoluut weerzinwekkend. Ik wil niet gezegd hebben dat mijn dochter geluk gehad heeft, want dat had ze niet. Ze heeft meer geluk gehad dan andere mensen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen