Opvolger van "Dino Adventure" vertelt verhaal van evolutie

In het centraal station van Antwerpen opent op zaterdag 18 oktober "Van Oerknal tot Mens & Mammoet - Het Ongelooflijke Avontuur van de Evolutie". Het gaat om een expo van de makers van "Dino Adventure" dat van december 2013 tot augustus 2014 op dezelfde locatie meer dan 150.000 bezoekers lokte. Ditmaal staan vooral de voorouders van de mens centraal, net als de reusachtige dieren uit de ijstijden.

De expo valt net als zijn voorganger te bezoeken via de tweede stationsingang aan het Kievitplein en heeft een oppervlakte van ruim 2.000 vierkante meter. Binnen wordt het verhaal van de evolutie en Darwin's evolutietheorie verteld in een filmpje en uitgebeeld aan de hand van levensgrote replica's van onder meer een dinosaurus, een aantal oermensen zoals de "eerste mens" Lucy en neanderthalers en dieren uit de ijstijden zoals mammoeten en sabeltandtijgers.

Ook nu wordt er volgens de organisatoren een specifiek programma voor kinderen samengesteld, met een speurtocht door de expo waarbij de kinderen een diploma van "tijdreiziger" kunnen behalen. Ze kunnen verder terecht in een speleobox of opgravingen doen naar een mammoetskelet.

"Van Oerknal tot Mens & Mammoet" zal van 18 oktober tot 15 december te bezoeken vallen, van woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.

Meest gelezen