GETEST. Vijf budget-mascara's

© sst

Een mascara, die moet vooral je wimpers donkerder, voller en als het kan ook wat langer maken. En daarvoor heb je heus geen peperdure micropartikeltjes nodig. Wij testten vijf mascara's voor minder dan 20 euro.

tib

Clump Defy – MaxFactor – 14,99 euro

Met deze naam gaat MaxFactor er prat op dat de mascara geen klonters maakt en daar is geen spat van gelogen. Het fijne plastic borsteltje verdeelt je wimpers en doet ze langer lijken, waardoor je een open blik krijgt. Dramatisch volumineuze wimpers krijg je er niet van, maar dat hoeft ook niet op een doordeweekse dag.

Score

Volume: 3/5

Verlengen: 4/5

Niet klonteren: 5/5

Lash me Baby – BE Creative Make-up (Ici Paris XL) – 15,99 euro

Hoewel we doorgaans fan zijn van de democratisch geprijsde make-up van BE, viel deze mascara onze een beetje tegen. De mascara gaat er te dik op, waardoor je wimpers aan elkaar gaan plakken en kleine kloddertjes achterlaten wanneer je knippert. Leuk voor wie de Twiggy-look nog eens wil overdoen, niet leuk voor wie 's ochtends gehaast is.

Score:

Volume: 4/5

Verlengen: 2/5

Niet klonteren: 2/5

Volume Mascara – Cien (Lidl) - 2,49 euro

Of het nu foie gras, parfum of mascara is, Lidl gaat er prat op de goedkoopste luxeproducten aan te bieden. Wat betreft mascara boeten ze niet op kwaliteit: deze mascara trekt een fijn laagje over je wimpers, wat een zacht en natuurlijk effect creëert. Geen supervolumes, maar ook geen klodders en klonters – helemaal zijn geld waard, dus/

Score:

Volume: 3/5

Verlengen: 4/5

Niet klonteren: 4/5

Volume Vertige – Yves Rocher – 19,90 euro

Deze mascara heeft geen ingenieus borsteltje, wel een klassiek exemplaar met zoveel fijne haartjes dat je wimpers zo dik lijken. Hij houdt het lang uit zonder te klonteren, wat hem meteen onze favoriet van de Yves Rocher- familie maakt.

Score

Volume: 4/5

Verlengen: 3/5

Niet klonteren: 4/5

Twist Up The Volume - Bourjois Paris – 14,95 euro

Deze mascara heeft een technisch snufje om je wimpers zowel langer als voller te maken. Na de eerste laag mascara draai je aan de witte dop, waardoor de haartjes van de borstel dichter bij elkaar gaan staan en het tweede laagje heel veel krul krijgt. De mascara doet het een tijdje goed, maar gaat na drie weken klonteren.

Score:

Volume: 4/5

Verlengen: 3/5

Niet klonteren: 3/5

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer