© emh

Carnavalwagen gooit wietlolly’s uit

Tijdens een carnavalsoptocht in Heerlen in Nederlands Limburg zijn zaterdagmiddag wietlolly’s rondgestrooid. Een geschrokken moeder heeft de politie gebeld, die de zaak gaat onderzoeken. Dat lezen we op de website 1limburg.nl

Het dochtertje van een vrouw uit Hoensbroek, die langs de kant stonden, ving een paar groene lolly’s op. “Ze maakte er eentje open en stak hem in haar mond, maar ze kwam meteen naar me toe om te zeggen dat de lolly raar smaakte”.

De moeder rook eraan en proefde ervan, en kwam tot de conclusie dat het henneplolly’s waren. Ze belde de politie, die meteen langs kwam en de lolly’s meenam. “De agenten vertelden te zullen uitzoeken vanaf welke wagen de lolly’s werden gegooid,” zegt de vrouw.

Tijdens een carnavalsoptocht in een Heerlense wijk zijn zaterdagmiddag wietlolly’s rondgestrooid. Een geschrokken moeder heeft de politie gebeld, die de zaak gaat onderzoeken.

De groene lolly’s werden gegooid vanaf een wagen in de MSP-optocht, die van 12:00 tot 15:00 uur door de buurten Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig trok.

Wietlolly’s bevatten een extract van cannabis, maar zonder de werkzame stof thc waar je high van wordt. Ze zijn legaal en mogen gewoon worden verkocht. Toch vind de vrouw dat ze niet thuishoren in een carnavalsoptocht waar kinderen staan te kijken. “Stel dat zo’n kind er ziek van wordt, en de ouders weten niet hoe dat komt. Dat moet echt niet mogen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer