VS en Rusland gaan nieuwe gesprekken over Syrisch luchtruim aan

Rusland en de Verenigde Staten zullen nieuwe afspraken maken om de veiligheid te garanderen in het Syrische luchtruim. Dat heeft een woordvoerder van het Pentagon meegedeeld. Die afspraken zijn nodig omdat beide landen momenteel luchtaanvallen uitvoeren in Syrië.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie had aan het Russische ministerie een voorstel overgemaakt, met maatregelen die moeten zorgen voor een grotere veiligheid bij de luchtoperaties die in Syrië worden uitgevoerd. Moskou heeft intussen al formeel geantwoord, zo zegt Peter Cook, woordvoerder van het Pentagon.

'Het Pentagon onderzoekt momenteel dat antwoord. De onderhandelingen zouden vanaf dit weekend kunnen beginnen', klinkt het nog. De Russische luchtmacht is sinds 30 september actief betrokken bij het conflict in Syrië. De Amerikaanse luchtmacht staat al een jaar langer aan het hoofd van een internationale coalitie die de jihadistische terreurgroep IS moet bestrijden.

Na de eerste Russische aanvallen, hadden de beide landen al een eerste reeks afspraken gemaakt om incidenten te voorkomen. Zo werden er afspraken gemaakt over de radiofrequenties die gebruikt kunnen worden om in noodgevallen met elkaar te communiceren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer