thumbnail: null
thumbnail: null

'Angst voor de crash maakt het juist spannend'

In een ondergrondse parkeergarage weerklinkt dreigend gezoem. Zelfgebouwde drones jagen achter elkaar op een geïmproviseerd parcours van linten en kegeltjes. Het lijkt op een futuristische racegame die tot leven is gekomen, maar in de realiteit is de wereld een nieuwe sport rijker: drone racing. Een sport voor geeks met stalen zenuwen en de vingervlugheid van Lucky Luke want: “Wie deelneemt aan de wedstrijd, kent de risico’s. De kans dat je drone van 600 euro tegen een betonnen muur crasht, is reëel”.

Drone racing is een piepjonge sport - nog geen jaar oud - en wereldwijd aan een steile opmars bezig. In de VS staan ze er al het verste mee. Geldschieters uit het American Football hebben al geïnvesteerd om een speciale sportliga op te richten. Niet verwonderlijk, drone racing heeft dan ook alles om uit te groeien tot een gemotoriseerde sport voor de toekomst.

Het werd ooit omschreven als Twitch meets Formula 1. Twitch is een online videokanaal dat onder andere wedstrijden uitzendt van professionele gamewedstrijden. “De link tussen drone racing en gamen is nooit ver weg”, zegt de naar Peer uitgeweken Hasselaar Sep Berghmans (28). Hij is de initiatiefnemer van Drone Racing Belgium.

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer