Tien hacks voor wie al eens graag een glas wijn drinkt

© Shutterstock

Hallo zomer, hallo zwoele avonden op het terras met een glas wijn. Maar hoe blijft dat glas rose lekker fris en hoe pimp je wijn om indruk te maken op vrienden? Met deze tien creatieve hacks geniet je pas echt met volle teugen - en tot en met de laatste druppel.

vwh

Vergeet ijsblokjesBron: Vanilla ExtractLeg druiven even in de diepvriezer en daarna in je wijnglas. Ze houden het fris en voorkomen dat je wijntje waterig wordt door smeltende ijsblokken. Bovendien hou je er een lekkere snack aan over.

Waterijs bij de wijnBron: Town & Country

Waterijsjes geven een extra zomers smaakje aan je witte wijn. Koop kleine ijsjes en presenteer ze ondersteboven in het wijnglas van je gezelschap. Nog beter: maak de ijsjes met je favoriete smaak gewoon zelf.

Bewaar overschotjesBron: The Art of Doing Stuff

Als niemand ‘het flessengeluk’ moet, giet het dan in ijsblokvormpjes en vries in. Dan geef je een lauw glas wijn - yuk! - de volgende keer meteen een frisse toets.

Kurkfilter

Stukjes kurk in de fles hoeven geen ramp te zijn. Plaats een klassieke koffiefilter in je glas en rol de bovenkant over de randen van het glas. Giet vervolgens de wijn erin en je zal zien dat de korrels kurk in de filter blijven zitten.

Fles openen zonder opener Bron: eHow

Het is je misschien zelf al eens overkomen: je hebt zin in wijn, maar kan de opener nergens vinden. Als je in dat geval wel een boormachine, klauwhamer en een vijs hebt, krijg je ze ook open. Boor de vijs in het kurk, trek die er dan uit met de hamer.

Maak eens en slushieBron: Style Me Pretty Je hoeft geen ervaren mixologist te zijn om het zomerse drankje - zoek op Pinterest naar wine slushie - te maken. Kies een wijntje naar keuze en meng het met vers fruitsap. Of gooi samen met vers fruit in de blender. Even mixen tot het mengsel een gladde textuur krijgt, een half uurtje in de diepvriezer en de cocktail is klaar om te serveren.

Koud jasjeBron: Made With HappyNog een praktische tip om je wijn snel fris te krijgen: neem enkele vellen keukenpapier en maak die kort nat. Draai het rond de wijnfles en zet twintig minuten in de vriezer. Het zal je verbazen hoe koel de wijn nadien is.

Extra fruitig wijntjeBron: Craftberry Bush

Het is niet alleen lekker, het ziet er ook mooi uit als je stukjes fruit in je glas laat drijven. Denk aan bosbessen of ananas in witte wijn, kersen in rode wijn of een sappige aardbei om het glas rosé meer va va voom te geven.

Stevig dienbladBron: Someday Food

Wijn serveren aan een groep vrienden is geen sinecure, maar het wordt wel makkelijker als je glazen neemt die in een plaat met bakvormen past. De glazen zitten er stevig in en je kan iedereen tegelijk bedienen.

Plastic wrapBron: Cuisine at Home

Zit je met halflege flessen? Draai niet als een gek aan de kurken om ze opnieuw af te sluiten. Wikkel de kurken in vershoudfole, dan draai je die er vlotter in en hou je er geen verkrampte armspieren aan over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer