Direct naar artikelinhoud
Steekpartij Ninove

Broer van messentrekker Ninove aangehouden na doodsbedreigingen in Facebookvideo

Broer van messentrekker Ninove aangehouden na doodsbedreigingen in Facebookvideo

De meerderjarige broer van een 16-jarige jongen die zaterdagochtend in Ninove twee mensen verwondde, is vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter na het uiten van bedreigingen tegenover de slachtoffers. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

De man van Albanese afkomst bedreigde de slachtoffers in een videoboodschap op Facebook met de dood.

Hij verwees daarbij naar zijn minderjarige broer die in een gesloten instelling geplaatst werd na het verwonden van twee mannen in de Brusselstraat zaterdagochtend. In gebrekkig Nederlands maakt hij aan de slachtoffers van de steekpartij van afgelopen weekend duidelijk "dat het deze keer niet met een mes zal zijn, maar met een ander wapen".

De lokale politie nam de zaak ernstig en pakte de meerderjarige broer gisteren op. Het parket leidde hem vandaag voor de onderzoeksrechter, die hem aanhield. "We zijn geshockeerd en de politie heeft op een zeer goede wijze gehandeld", zegt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). Ze wijst er wel op dat het onderzoek bemoeilijkt werd door incorrecte informatie die via sociale media verspreid werd.

"We zijn geshockeerd en de politie heeft op een zeer goede wijze gehandeld"
Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld).