© Gil Plaquet

Gemeenschapswacht krijgt steen tegen hoofd

Een gemeenschapswacht van de stad Mechelen heeft in de wijk Oud Oefenplein een steen tegen het hoofd gekregen. Ze wilde tussenkomen toen jongeren met stenen naar elkaar aan het gooien waren.

Sven Van Haezendonck

De ambtenaar, een dame van 56 van Marokkaanse origine met een onberispelijke staat van dienst, woonde woensdagnamiddag net een overleg bij in de Lijsterstraat. Zo was ze er getuige van hoe twee groepjes jongeren naar elkaar met stenen aan het gooien waren. “Plichtsgetrouw wilde ze tussenbeide komen, om de jongeren te doen stoppen. Maar niet alle stenengooiers gaven daar gehoor aan. Op een gegeven moment heeft onze collega zelf een steen tegen het hoofd gekregen”, vertelt preventieambtenaar Werner Van Herle.

Of een van de jongeren de gemeenschapswacht doelbewust heeft willen raken, is nog niet duidelijk. “Op zich maakt dat ook niet veel uit. Met stenen gooien, dat doe je niet”, stelt Van Herle. Volgens hem heeft het slachtoffer veel geluk gehad. “Nu heeft ze er een serieuze blauwe plek aan overgehouden, maar enkele centimeters verder en dit had slecht kunnen aflopen”, zegt de preventieambtenaar.

De dame in kwestie heeft een dokter opgezocht en ze heeft ook klacht neergelegd bij de politie.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER