Week tussen leven en dood omdat niemand wist wat hij had

© if

© if

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een van de lopers die tijdens de Titan Run besmet raakte met de rattenziekte, is door het oog van de naald gekropen. Toen Koen Claesen (36) een week geleden zwaar verzwakt op spoed belandde, was nog niet duidelijk waarom hij er zo slecht aan toe was. Toch gaf de spoedarts antibiotica. ‘Die beslissing heeft zijn leven gered’, zegt zijn familie.

Jonas Mayeur

‘Het heeft niet veel gescheeld of Koen was er niet meer.’ De familie van Koen Claesen kan moeilijk geloven wat haar de afgelopen week allemaal overkwam. De jonge vader belandde maandag in het ziekenhuis nadat hij tijdens een loopwedstrijd besmet raakte met leptospirose, de rattenziekte . Zijn nieren, lever en longen waren het aan het begeven.

Tot tien dagen na de loopwedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. En toch liep Claesen de infectie op tijdens de Titan Run op 13 september. Een uitdagende loopwedstrijd in zijn eigen gemeente Nijlen. De bedrijfsrevisor ging de dagen nadien gewoon werken en zelfs nog eens joggen. Hij was kerngezond. Of zo leek het toch, want vorige woensdag moest Claesen plots noodgedwongen thuisblijven van het werk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen