© Belga

David Goffin zet scheve situatie snel recht in Antwerpen

David Goffin won ook zijn tweede wedstrijd op het ATP-toernooi in Antwerpen maar de 25-jarige Luikenaar had tegen de Roemeen Marius Copil wel drie sets nodig. Na die slechte start ging het echter wel vlot voor het eerste reekshofd: 5-7, 6-1 en 6-3 na meer dan twee uur tennis. In de halve finales wacht zaterdag een duel met de Argentijn Diego Schwartzman, de nummer 77 van de wereld.

vermi, hjb

Goffin, zichtbaar vermoeid na een lange Aziatische tour en bezig aan zijn vijfde tornooi op rij, tenniste nooit op zijn beste niveau, maar het bleek toch voldoende.

“Ik was verrast hoe goed Copil tenniste”, zei Goffin achteraf. “Gelukkig heb ik mijn ritme gevonden, was ik agressief en begon hij foutjes te maken.”

Zaterdag (om 15.30 uur) ontmoet Goffin in de halve finale de Argentijn Diego Schwartzman, nummer 77 van de wereld. Een oude bekende. In de Davis Cup vorig jaar gaf Goffin de Argentijn tennisles en zo stootte België door naar de finale. En of Schwartzman zich dat nog herinnert. “Maar je kunt helemaal niet over weerwraak spreken”, zegt hij. “Toen speelde Goffin goed en ik slecht, omdat ik supernerveus was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer