© REUTERS

© REUTERS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

US OPEN. Serena Williams en Djokovic winnen met sprekend gemak

Topreekshoofd Serena Williams (WTA 1) heeft zich donderdag in New York met de vingers in de neus geplaatst voor de derde ronde van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

vml

De Amerikaanse titelverdedigster, op Flushing Meadows eindlaureate in 1999, 2002, 2008, 2012 en 2013, had in haar tweederondepartij geen medelijden met haar landgenote Vania King (WTA 81). Die kon na amper 56 minuten slechts één spelletje winnen: 6-1 en 6-0.

In de derde ronde moet Williams de baan op tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 52), die in ronde 1 nog Alison van Uytvanck (WTA 83) uit het toernooi gekegeld had.

Ook Novak Djokovic probleemloos verder

Ook de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich makkelijk geplaatst voor de derde ronde. Hij had in zijn tweederondepartij op Flushing Meadows geen genade met de Fransman Paul-Henri Mathieu (ATP 81) en haalde het met overduidelijke 6-1, 6-3 en 6-0 cijfers.

In de derde ronde treft de Serviër de Amerikaan Sam Querrey (ATP 57). Djokovic won de US Open in 2011 en was de voorbije twee edities nog verliezend finalist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER US Open