Dit zijn de helden van Manchester: “Het is niet omdat ik dakloos ben dat ik geen hart heb”

© ITV NEWS

Steve Jones lag te slapen in de omgeving van de Manchester Arena toen hij wakker schrok door een explosie. Ook Chris Parker was in de buurt. Beide dakloze mannen twijfelden geen seconde en liepen naar de plaats waar het drama zich voltrokken had.

nadb

“Ik zag overal bebloede kinderen. Ze waren aan het huilen en aan het schreeuwen”, zegt Steve Jones aan ITV News. “We moesten spijkers uit hun armen trekken. Bij een klein meisje zelfs uit haar gezicht.”

Naar eigen zeggen was het zijn menselijke instinct om te hulp te schieten. “Het is niet omdat ik dakloos ben dat ik geen hart heb. Ik ben nog steeds een mens”, zegt de man die al een jaar op straat leeft. “Ik moest wel helpen. Ik geloof graag dat anderen mij ook zouden helpen als het nodig zou zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ze is in mijn armen gestorven”

Ook Chris Parker liep niet weg van de explosie, maar ging er net naartoe. “Er lagen overal mensen op de grond. Ik zag een klein meisje... Ze had geen benen meer. Ik heb een T-shirt rond haar gewonden en haar gevraagd waar haar ouders waren. Ze zei: mijn papa is aan het werk en mijn mama is daar boven.”

Verder probeerde hij ook een ernstig gewonde vrouw te troosten. Ze stierf uiteindelijk aan haar verwondingen. “Ze is in mijn armen gestorven”, klinkt het. “Ze was een zestiger en zei dat ze met haar familie naar het concert was gekomen.”

- LEES OOK. Koppel hielp meisje na aanslag: “Ze bloedde zo hevig, ik heb haar heel de tijd vastgehouden -

Slapeloze nacht

Beide mannen hielden een slapeloze nacht over aan hun ervaringen. “Er lagen overal spijkers en schroeven op de grond. Sommige mensen hadden gaten in hun rug. Maar het is het geschreeuw en de geur die ik niet kan vergeten. Ik zeg het niet graag, maar het rook naar verbrand vlees”, zegt Chris.

“Die nacht hebben we amper geslapen door wat we gezien hebben. Overal lagen levenloze lichamen van kinderen op de grond”, aldus Steve.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen