Franse drugsbaron in het geheim uitgeleverd aan Frankrijk

De Franse drugsbaron, die afgelopen week van de gevangenis van Sint-Gillis naar Brugge werd geplaatst na een mislukte ontsnappingspoging, is gisterennamiddag in het geheim overgebracht van de gevangenis van Brugge naar Frankrijk. Dat gebeurde met een Frans vliegtuig via de luchthaven van Oostende.

Vorige week zondag probeerden vier zwaargewapende mannen binnen te dringen in de gevangenis van Sint-Gillis om de man te bevrijden, zonder succes. De Franse drugsbaron werd iets later overgeplaatst van de gevangenis van Sint-Gillis naar de zwaarder beveiligde gevangenis van Brugge (foto).

Afgelopen dinsdag besliste het Hof van Cassatie dat de man mag worden uitgeleverd aan Frankrijk. De kamer van inbeschuldigingstelling besliste op 3 april dat hij mocht worden uitgeleverd, maar zijn advocaat ging in beroep. Frankrijk vraagt zijn uitlevering in drie verschillende dossiers. Vermoed wordt dat hij verantwoordelijk is voor de 580 kilogram cocaïne die gevonden werd bij een huiszoeking in Ravenel.

Nu blijkt dat de Franse drugsbaron gisterenavond in het grootste geheim is overgeplaatst naar Frankrijk. Onder begeleiding van twee motoragenten en enkele wagens met scherpschutters werd de man om 14 uur naar de luchthaven van Oostende gebracht. Daar steeg zijn vlucht naar Frankrijk een kwartier later op. De man riskeert nog eens tien jaar cel in Frankrijk.

Meest gelezen