© JG

© JG

thumbnail: null

KRC Genk wint met 1-0 van Cork City

Racing Genk heeft de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League met 1-0 gewonnen van Cork City. Het was de jonge Bailey die de match met een knap doelpunt besliste. Als de Limburgers volgende week ook zo spelen, kan het nog een pijnlijke avond worden.

maj

Racing Genk moest vorige week al bibberen en beven en plaatste zich pas na strafschoppen tegen het nietige Podgorica. Een ronde verder wachtten de Ieren uit Cork. Het zou een formaliteit moeten zijn, maar dat werd het dus niet.

De wedstrijd begon nochtans wel zoals gepland voor de Limburgers. Die waren aardig aan de match begonnen en beloonden hun overwicht met een mooi doelpunt. De onverslijtbare Thomas Buffel vond de jonge Jamaïcaan Leon Bailey en die trapte overhoeks binnen. Diezelfde Bailey probeerde het vlak voor rust nog eens, maar vergeefs. Weinig overschot, maar alles onder controle, ze leek het wel.

Kansen voor Cork

Wie ervan uitging dat Genk de terugmatch vandaag al overbodig wou maken zat ernaast. Integendeel, het was het fysiek sterke Cork City dat een betere tweede helft speelde. Karelis kreeg eerst nog wel een kansje voor de thuisploeg, maar hij zag ook hoe Genk de match uit handen gaf: foute passes, misverstanden en veel verloren duels. De fans in de Luminus Arena zagen het met lede ogen aan en waren niet tevreden met het vertoon van hun poulains.

Twintig minuten voor tijd stond het zelfs bijna 1-1: een mooie plaatsbal van Morrissey zoefde vlak naast de kooi van Bizot. Onverdiend zou dat niet geweest zijn, want daarvoor hadden ook O’Connor en Maguire al kansen op de gelijkmaker gehad. Ook de ingevallen Neeskens Kebano -hij verving Karelis- kon de bakens niet verzetten. Zijn kompaan Samatta was nog wel dicht bij een doelpunt, maar dat verdienden de Ieren niet.

Volgende donderdag wacht de terugmatch in Cork. Als Genk speelt als vandaag, wenkt een vroege Europese exit.