Direct naar artikelinhoud
Update

9 gewonden bij schietpartij in Houston

Politie op de plek van de schietpartij.

In Houston, in de Amerikaanse staat Texas, heeft een schutter in een winkelcentrum verschillende slachtoffers gemaakt. Volgens de brandweer vielen negen gewonden. Een van de gewonden bevindt zich in een kritieke toestand, en een tweede is er ernstig aan toe, aldus de politie van Houston op Twitter. De dader is door de politie neergeschoten, hij overleed tijdens zijn overbrenging naar het ziekenhuis. In de auto van de schutter werden meer wapens gevonden.

De schietpartij begon rond 6.30 uur buiten een winkelcentrum in Houston, de vierde stad van de Verenigde Staten.

De schutter loste twintig tot dertig schoten voordat hij door agenten werd uitgeschakeld. Alle gewonden zaten in hun auto tijdens de ochtendspits toen ze werden getroffen. Over het motief of de identiteit van de schutter is nog niets bekend. De autoriteiten menen dat er geen andere daders bij de schietpartij betrokken waren.

De gewonden werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. De slachtoffers zijn in verschillene gradaties verwond: sommigen werden geraakt door rondvliegend glas, anderen werden geraakt door kogels. Dat zei brandweerwoordvoerder Richard Mann.

De schutter is niet onmiddelijk overgebracht naar het ziekenhuis, omdat de ontmijners eerst wilden nagaan dat hij geen explosieven op zich droeg, aldus nog Mann.

Op Twitter meldt de politie van Houston verder nog dat de verdachte een advocaat is. "Het onderzoek moet uitwijzen of problemen in zijn kantoor leidden tot de schietpartij", tweet de politie.

Houston Police on Twitter

Total of nine persons injured One in critical at Memorial Hermann Hospital. One serious at Ben Taub Suspect is deceased. FBI on scene.

Twitter bericht wordt geladen...

9 gewonden bij schietpartij in Houston

Een ooggetuige, Antoine Wilson, belandde in het spervuur tussen de schutter en de politie. "Ik hoorde de schoten langs mijn gezicht", zegt Wilson.

De politie concentreerde zich naar verluidt op een appartementsgebouw achter het winkelcentrum. De brandweer meldde over hun radio dat de verdachte gezien werd achter de bomen daar, van waar hij het vuur opende op voertuigen.

In Texas is zichtbare wapendracht op de openbare weg toegelaten.

Vorige week schoot een twintigjarige man vijf mensen dood in een winkelcentrum in de staat Washington. Zijn motief is niet bekend. Op 17 september doodde de politie in Minnesota een man die winkelend publiek had aangevallen met een mes; hij zou een aanhanger zijn geweest van de terreurgroep Islamitische Staat.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...