© Joren De Weerdt

Toekomstige leraar godsdienst strijdt in finale van Mister Gay Belgium

De kans is groot dat Tim Van Bael (24) uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) vanavond voor de grote finale van Mister Gay Belgium nog snel even een kruisje slaat. De bijna afgestudeerde leerkracht combineert zijn geaardheid met zijn geloof én wil ook graag een job als leerkracht godsdienst. En dat kan perfect, zo legt hij ook uit aan de leerlingen.

Bert Provoost

“Vaak durfden ze het tijdens mijn stages pas de tweede les aan om te vragen of ik homo was. Ze vragen zich dan soms af of dat wel kan, homo zijn én godsdienst geven. Ja dus. Als ik stout ben zou ik zelfs kunnen zeggen dat wellicht geen enkel instituut zoveel homo’s tewerk stelt dan de Kerk. De leerlingen maken er alleszins geen probleem van.”

“Ik zou dus vanaf volgend schooljaar graag ergens aan de slag gaan als leerkracht godsdienst. Zo kan ik misschien nog meer jongeren helpen die met zichzelf in de knoop liggen omdat hun geaardheid thuis moeilijk bespreekbaar is of omdat ze het er zelf moeilijk mee hebben. Ik maak altijd duidelijk dat leerlingen altijd bij mij terechtkunnen als er iets is. Ik heb het zelf ook jaren opgekropt en weet dat dat niet makkelijk is.”

In de finaleshow van vanavond in theater Elckerlyc in Antwerpen is er met Kevin Aerts trouwens nog een andere Heistenaar die meestrijdt voor de titel. De derde Heistse finalist, Mike Camps uit Booischot, is in de aanloop naar de finale uit de wedstrijd gestapt. Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans zitten onder andere in de jury.

Lees het hele interview in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER