De favoriete hotspots van Lize Feryn

© Dirk Alexander voor Belmodo

Tijdens het shoppen, gaat actrice en Belmodo Blogger Lize Feryn steevast voor duurzame en eerlijke mode. Al van kleins af aan deelt Lize samen met haar zussen een passie voor vakmanschap, creativiteit en mode. Verenigd als Atelier Feryn, verdiepen Yanne, Mira en Lize zich in ambachtelijke lederbewerking met prachtige handtassen en portefeuilles als resultaat. Benieuwd waar Lize Feryn nu eigenlijk eerlijke kwalitatieve mode koopt? Samen met haar collega’s van mode-, beauty- en lifestylewebsite www.belmodo.be lijst Lize haar 10 favoriete shoppingsadresjes op!

Belmodo

Nieuwsgierig naar meer leuke adresjes? Download nu gratis de Belmodo Hotspots App via de App Store of via de Google Play Store en vul zo jouw to-dolijstje aan met de places to be in België!

  • Julia June – Sttenhouwersvest 42, Antwerpen

Het Belgische brand Julia June is de naam bij uitstek voor fashionista’s die een zwak hebben voor elegante kleding met een speelse touch. Julia June ontsproot uit de breinen van het Belgische Mortreu Fashion Design team. Naast Julia June heeft het team ook de merken Amania Mo en Giovane onder haar vleugels. In 2015 ontwierp de creatieve duizendpoot Lize Feryn 2 unieke prints voor Julia June. Hier spot je dus gegarandeerd een fashionable outfit!

  • LN Knits Flagshipstore – Leopoldstraat 22, Antwerpen

LN Knits is met verve het bekendste fair fashion merk in België. Door een tekort aan slow fashion in ons land, besloot ontwerpster Ellen Kegels het heft in eigen handen te nemen. Alle items van dit Antwerpse knitwear brand worden van alpacawol gemaakt en door Peruviaanse vrouwen gebreid. LN Knits bezielster Ellen Kegels draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, zonder haar collecties hiervoor aan smaak te laten inboeten. Hier geen geitenwollensokken-items, maar trendy kwalitatieve sjaals, mutsen en cardigans aan een schappelijke prijs. Zowel vrouwen, mannen als kinderen zijn hier welkom.

  • Karolien Verstraeten – Amerikalei 101, Antwerpen

In een prachtig pand op de Amerikalei tref je het atelier aan van modeontwerpster Karolien Verstraeten. Verstraeten startte haar loopbaan als architecte, maar wist rotsvast dat haar toekomst eigenlijk in de modewereld lag. In 2009 had ze genoeg durf om een eigen lijn te beginnen. Vandaag kan je bij Karolien terecht voor een collectie op maat voor de modebewuste vrouw én bruid. Het Gentse talent focust zich op pure lijnen en hoogwaardige materialen. Vrouwelijk city chique of strak romantisch, is hoe Karolien Verstraeten haar items profileert.

  • THIRON – Drukkerijstraat 6, Antwerpen

Met een passie voor mode stapte Guy Thiron, industrieel ontwerper van opleiding, de modewereld in. Recht tegenover het Antwerpse ModeMuseum opende hij een schoenenwinkel. THIRON herbergt een uitgepuurde selectie van designers als See by Chloé, Nathalie Verlinden en Alex Schrijvers. Daarnaast ontwerpt Guy ook een eigen schoenencollectie voor vrouwen in de meest hoogwaardige materialen.

  • & Other Stories – Veldstraat 2, Gent

Bij & Other Stories vind je de perfecte mix tussen trendy items en kledingstukken in basis- en pastelkleuren. Deze keten heeft naast originele kledingstukken, ook een gevarieerd aanbod aan schoenen, handtassen en accessoires. Ook fashionista’s die op zoek zijn naar lingerie en beautyproducten vinden hier hun gading. & Other Stories werkt met een eigen ontwerpteam, maar gaat daarnaast ook graag collabs aan met talenten als zangeres Lykke Li en Zana Bayne.

  • Rewind Women – Sint-Pietersnieuwstraat 44, Gent

Elke modeliefhebber die door de Sint-Pietersnieuwstraat kuiert, wordt op slag verliefd op de Gentse kledingwinkel Rewind. De multimerken kledingzaak heeft maar liefst 3 winkels die zich allemaal in dezelfde straat bevinden. Christophe Urbain reisde doorheen Europa om uiteindelijk verliefd te worden op de Scandinavische streetstyle. Merken als Wood Wood, Dr Martens en Samsøe & Samsøe maken dat deze shop net dat tikkeltje meer te bieden heeft. Naast hun shop voor mannen, kwam er in 2013 een derde shop, Rewind B.L.C.K.+ met grote designernamen als Ann Demeulemeester, Rombaut en Rick Owens.

  • A Suivre – Brabantdam 27, Gent

Het succesverhaal van de zusjes Van Doorslaer ging van start in Gent. Vandaag is multibrand boetiek A Suivre uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Brussel, Knokke, Kortrijk, Brugge, Roeselare en Gent. Nele en Veerle zoeken steeds een evenwichtige mix van Belgische en internationale kledingmerken met uiteenlopende prijskaartjes. Zo hebben modeliefhebbers van alle leeftijden de kans om hier hun gading vinden. Je vindt hier toppers als Gaynor, Kenzo, Joseph en Nanushka.

  • Sessùn – Kolenmarkt 59, Brussel

Het Franse label Sessùn brengt tijdloze en gedurfde kleding zonder het speelse in de vrouw te vergeten. Geïnspireerd door haar reis naar Latijns-Amerika focust designer en voormalige student antropologie Emma François zich op subtiele prints en modellen. In 2001 won Emma aan bekendheid toen ze de prijs bemachtigde van ‘YoungDesigner’, uitgereikt door het Mediterrane Fashion Institute. Vandaag is Sessùn in meer dan 800 verkooppunten te vinden, waarvan 200 in Frankrijk. Daarnaast herbergt François haar brand in 7 eigen boetieks in Marseille, Aix-en-Provence, Parijs, Avignon, Lille, Berlijn en Brussel.

  • Lore Van Keer – Hoogstraat 37, Wolvertem

Tijdens haar opleiding interieurvormgeving koos Lore Van Keer resoluut voor productdesign. Haar fascinatie voor objecten leidt naar het ontwerp van prachtige juwelen. Het design en architectuur zijn nooit veraf als inspiratiebronnen. Lore gaat in haar ontwerpen zowel voor speels als persoonlijk, met steeds een vrouwelijke toets. De verfijnde creaties balanceren tussen subtiliteit en abstractie. In haar eigen atelier werkt Van Keer met de meest zuivere edelmetalen. Van Keer vierde haar vijfjarig bestaan met Lize Feryn als gezicht van 5 minicollecties.

  • La Fille d'O - Burgstraat 21, Gent

Drijvende kracht achter La Fille d’O, Murielle Scherre, ontwerpt lingerie die zowat elke mogelijke regel overschrijdt. Al sinds 2003 brengt Murielle out of the box lingerie. Het gebruik van mesh en vernieuwde pasvormen in de bh’s, bodysuits en onderbroeken, maken van dit merk een unicum in haar soort. Een absolute aanrader voor wie buiten de lijntjes wil kleuren!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer