© GVA

Shakedown Tim mikt op heupen en ziel

De muziek van Shakedown Tim & the Rhythm Revue is een combi van down home blues en uptown boogiewoogie. Deze muzikanten brengen the blues alsof ze uit de Mississippi Delta komen en van daar naar Chicago reisden.

Hans Otten

Zanger-gitarist Shakedown Tim (Ielegems) is de oprichter van de bluesband Fried Bourbon en stond ook op het podium met Gene Taylor, James Harman, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo' Buddy, Bill Barret en Bill Sheffield ...

Met deze jarenlange ervaring en samen met Boss (Kristiaan Bosschaerts), Dennis Tubs (Dennis de Gier) en Bart Stone (Bart Stein) werd "Shakedown Tim & The Rhythm Revue" boven de doopvont gehouden. Soms wordt de band aangevuld met gastmuzikanten.

Het geluid van een vintage fat body gitaar, saxofoon en een strakke ritmesectie geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis georiënteerde boogiewoogie, juke joint stomp met hier en daar een gospel. De band mikt op de heupen én op de ziel.

Praktisch

Shakedown Tim op zaterdag 28 mei om 20.30u in Brouwerij De Schieve, Oosthamsesteenweg 98 in Olmen (Balen). De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER