© rr

Colruyt opent nieuw filiaal op Linkeroever

Colruyt opent in 2018 een nieuw filiaal op de Blancefloerlaan op Linkeroever. In augustus gaan de werken van start. De supermarktketen neemt zijn intrek in Batoo, het nieuwbouwproject dat aansluit op de nieuwe wijk Regatta.

jas

In Regatta, de stadsuitbreidingswijk op Linkeroever van projectontwikkelaar Vooruitzicht, zullen tegen het einde van dit jaar achthonderd mensen hun intrek hebben genomen. In totaal verwacht de wijk zo’n vierduizend nieuwe bewoners.

Voor supermarktketen Colruyt Group de ideale gelegenheid om een nieuw filiaal te openen in Batoo, het nieuwbouwproject dat aansluit op Regatta. “Linkeroever is voor ons altijd een witte vlek geweest”, zegt Gijs Roekaerts, ­expansieverantwoordelijke bij Colruyt. “Met het project van Vooruitzicht is het een van de voornaamste uitbreidingszones van de stad Antwerpen en voor ons interessant om ons te vestigen.”

Nieuwe jobs

In de zomer van 2018 zou de nieuwe Colruyt-vestiging de deuren openen. “De werken starten deze zomer al”, gaat Roekaerts verder. “De winkel wordt 1.500 à 2.000 vierkante meter groot. Er komt ook een ondergrondse parking voor klanten en we zorgen ook voor heel wat werkgelegenheid. Voorlopig gaat het over 50 à 75 arbeidsplaatsen. Dat kan nog uitbreiden in de toekomst.”

Projectontwikkelaar Vooruitzicht is erg blij met de komst van Colruyt. “Met vierduizend nieuwe bewoners in aantocht, is het ook belangrijk dat de nodige voorzieningen aanwezig zijn”, vertelt Nathalie Nieuwinckel van Vooruitzicht. “Het winkelaanbod op Linkeroever is eerder beperkt. We weten dat een buurt pas echt tot leven komt als alle voorzieningen die je in een stadswijk verwacht vlakbij aanwezig zijn. Gezien de snelheid waarmee Regatta zich vandaag ontwikkelt, werd het dan ook tijd om een supermarkt in te plannen in het project.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER