© JoDw

Woordvoerder Pegida Vlaanderen stapt in lokale politiek

Schriekenaar Kristof De Smet, woordvoerder van Pegida Vlaanderen, staat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 op de Heistse Vlaams Belang-lijst. “De oppositie mag gerust wat scherper. Ik wil voortaan spreken waar anderen zwijgen”, stelt hij.

Kristof Van Rompaey

In de wandelgangen van de lokale politiek ging volgens Kristof De Smet al langer het gerucht dat hij met een eigen lijst zou opkomen in 2018. “Toen ik dat voor het eerst hoorde, schrok ik daar wat van, maar het zette mij wel aan het denken. Ik wilde uiteindelijk klaarheid scheppen. Ik kies dus duidelijk voor een plaats op de lijst van Vlaams Belang. Ik zal daar opstaan in mijn hoedanigheid als Pegida-woordvoerder.”

Toen enkele weken geleden bekend geraakte dat het Heistse OCMW 450.000 euro investeert in een huis waar veertien asielzoekers gehuisvest worden, gaf dat voor De Smet de doorslag. “Nog niet zo lang geleden werd al eens een huis gekocht voor zeven asielzoekers. In totaal is dat dan een investering van bijna 1 miljoen euro”, meent hij. “Vanuit Vlaams Belang kwam er geen reactie, dus ik kon niet langer lijdzaam toezien. Men verwijt me wel eens dat ik tijdens betogingen vanaf de kant sta te roepen. Door het in de gemeente waar ik woon op te nemen voor eigen volk, wil ik daar duidelijke verandering in brengen”, zegt hij.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER