© Google Streetview

Fanfares nemen pleintje muzikaal in

Koninklijke Fanfare De Eendracht, bijgestaan door zijn jeugdorkest Boem-Tuut en KF Vermaak na Arbeid uit Rijkevorsel, voert "The Three Nymphes" uit, naar aanleiding van "De Vaart Verjaart".

Hans Otten

De verjaardag van het Kanaal Dessel-Schoten gaat ook in Dessel niet onopgemerkt voorbij. Deze gelegenheid werd ook al verwerkt in het Lenteconcert van KF De Eendracht. Zijn dirigent Koen Dries stelde voor dit concert een programma samen met ‘de vaart’ en het dorpsleven aan de vaart als rode draad.

Hoogtepunt van het concert was de uitvoering van The Three Nymphs, een compositie geschreven in opdracht van KF De Eendracht en KF VNA Rijkevorsel, een orkest waar Koen Dries ook dirigent is. Het stuk is opgedragen aan de stroom die onze twee dorpen verbindt: het kanaal Dessel-Schoten.

Op het Campinaplein van Dessel staat bovendien het standbeeld de Kanaalnimfen van Lieven Maes. Zij waken over de wateren en beschermen de schippers op het kanaal. Geen betere inspiratie dus voor componist Tom Hondeghem om onze muzikale verbondenheid uit te drukken.

Praktisch

Pleintjesconcert op zaterdag 28 mei om 17u op het Campinaplein in Dessel. De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER