© Theo Derkinderen

Opnieuw spektakel achter derny’s

Er wordt op vrijdag 10 juni in het centrum van Bornem opnieuw gefietst achter de ronkende dernymotoren. Twintig renners maken uit wie van hen de beste dernycoureur is.

tdk

Het is al twee jaar geleden dat de laatste dernykoers in Bornem werd gereden. “Vorig jaar hebben we geen wedstrijd georganiseerd omdat de Baloise Tour naar Bornem kwam”, zeggen de organisatoren van de Koninklijke Sport en Steun. “Het was eigenlijk onmogelijk om twee weken na zo’n grote wielerwedstrijd terug een koers in elkaar te boksen.”

Dit jaar geen Baloise Tour in Bornem en dus kon er volop werk worden gemaakt van de voorbereidingen van de vierde grote Prijs Theo Marivoet. “Dit jaar worden er twee reeksen gereden met telkens tien renners. De eerste vijf rijden nadien de finale, de laatste vijf komen in de kleine finale terecht.”

Jonge renners

Dit jaar zijn er geen profrenners die aan de start van het dernyspektakel staan. “We hebben in het verleden al namen gehad als Iljo Keisse, Gianni Meersman en Frank Vandenbroucke. Bij de vorige editie hadden we zelfs oude profrenners aan de start staan. Dit jaar hebben we ons gefocust op de elites zonder contract. Maar wel talentvolle jonge renners. Zo komen Jelle Donders, Niels Van Dyck en Jeroen Das al zeker naar Bornem afgezakt. En dat lijstje wordt nog langer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER