Direct naar artikelinhoud

Minister Schultz wil verbreding A27

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wil een verbreding van de A27 tussen Breda en Utrecht met extra rijstroken en spitsstroken. Dat heeft ze de Tweede Kamer vandaag laten weten.

Voor de aanpak van de weg die door drie provincies loopt is 808 miljoen euro beschikbaar.

Over de Merwede bij Gorinchem komt een tweede brug met vier rijstroken. Voor de aanpak van de weg die door drie provincies loopt is 808 miljoen euro beschikbaar. 'Met de aanleg van extra rijstroken en de tweede brug maken we een einde aan hardnekkige files op de A27. Dit is goed voor de bereikbaarheid van de regio, goed voor de doorstroming van het verkeer en goed voor de economie', aldus minister Schultz.

Minister Schultz koos genoemd 'voorkeursalternatief' in overleg met de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant, waterschappen, omliggende gemeenten en belangenorganisaties.

De richting Utrecht krijgt over het hele traject tussen Hooipolder en Houten drie rijstroken. In de richting Breda komen er tussen Houten en Everdingen en tussen Scheiwijk en Werkendam vier rijstroken. De andere trajectdelen krijgen drie rijstroken, waarvan één spitsstrook. De tweede brug krijgt vier rijstroken.