Wind kan Sint parten spelen

© Photo News

Sinterklaas, Zwarte Piet en ook Slecht Weer Vandaag treffen best goede voorbereidingen vooraleer ze zich in de nacht van 5 op 6 december op de daken begeven van de brave kinderen: niet alleen zullen ze te maken krijgen met regen, ook de wind zal van de partij zijn.

Dinsdagmiddag trekt de meeste neerslag naar Nederland weg maar er blijft wel nog veel bewolking waaruit soms motregen valt. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige wind uit west tot zuidwest. Maxima van 9 graden in de Ardennen en 11 tot 14 graden in de andere regio’s. Dinsdagavond en -nacht blijft er veel bewolking en plaatselijk is wat motregen mogelijk. De minima schommelen tussen 5 en 10 graden.

Woensdag is het wisselend tot zwaarbewolkt maar overwegend droog. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 7 graden in Hoog-België en 9 tot 12 graden elders.

Donderdag blijft het droog met enkele opklaringen.

Van vrijdag tot en met maandag is het overwegend zwaarbewolkt met af en toe regen en vooral tijdens het weekend ook veel wind.

De middagtemperatuur schommelt rond 11 graden.