Nat herfstweer zorgt voor zware ochtendspits, maar ook voor minder ongevallen

© Photo News

Het natte herfstweer zorgde dinsdag voor een bijzonder zware ochtendspits op de Vlaamse wegen. Als het regent, passen de bestuurders hun rijstijl aan en rijden ze trager. Maar er is ook een positief gevolg: zo maken ze minder brokken.

jva

Dinsdag is traditioneel een zware dag voor het Vlaamse verkeer. Maar op het hoogtepunt van de ochtendspits, rond 08.30 uur, stond er toch maar liefst 270 km file. “De file was bijzonder zwaar rond Brussel, vooral ter hoogte van D’Ieteren op het zuidelijk deel van de ring”, meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Maar op alle toegangswegen naar Brussel verloor je toch minstens één uur.”

Op de Antwerpse ring viel de fileschade nog mee. “Door het ongeval met twee vrachtwagens op de E19 ter hoogte van Loenhout kwam het verkeer vanuit de Kempen gedoseerd op de ring, waardoor de dagelijkse druk niet veel hoger lag dan anders. Een geluk bij een ongeluk eigenlijk het had daar erger kunnen zijn”, aldus Bruyninckx.

Positief gevolg

“Buiten het ongeval op de E19 en een ongeval op de E17 in Destelbergen, waren er bovendien geen andere grote incidenten door het slechte weer”, meldt Bruyninckx nog. “We merken dat onze oproep om de rijstijl bij slecht weer aan te passen gevolgen heeft. Mensen rijden trager, houden afstand en voeren geen bruske manoeuvres uit. Hierdoor staan er meer files, maar gebeuren er ook minder ongelukken. Dus dat is op zich goed nieuws, want een nat wegdek is altijd gevaarlijker.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen