Mestach naar laatste vier, geen finale voor Mertens

© BELGA

An-Sophie Mestach (WTA 123) heeft zich vrijdag verzekerd van een ticket voor de halve finales van het ITF-tennistoernooi van het Japanse Toyota (hard/75.000 dollar).

vml

Vierde reekshoofd Mestach was in de kwartfinales een maatje te groot voor de Japanse thuisspeelster Miharu Imanishi (WTA 207) en haalde het met tweemaal 6-2. Bij de laatste vier botst de Oost-Vlaamse opnieuw op een Japanse, Kimiko Date-Krumm (WTA 101). De 44-jarige veterane is het tweede reekshoofd in Toyota.

Geen finale voor Elise Mertens in New Delhi

Elise Mertens (WTA 265) is er vrijdag niet in geslaagd de finale van het ITF-tennistoernooi in het Indiase New Delhi (hard/50.000 dollar) te bereiken. Zevende reekshoofd Mertens moest in de halve finales in drie sets buigen voor de Oostenrijkse Barbara Haas (WTA 352). Die haalde het met 6-4, 4-6 en 6-1.

Enkele uren na haar nederlaag in het enkelspel ging Mertens samen met Marina Melnikova ook onderuit in de finale van het dubbelspel. De als tweede geplaatste Belgisch-Russische tandem bleek in de eindstrijd niet opgewassen tegen de vierde reekshoofden, de Chinezen Chang Liu en Jia-Jing Lu. Die haalden het met 6-3 en 6-0.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen