Belgische hockeyjongens uitgeschakeld in halve finales EK

Op het Europees hockeykampioenschap voor junioren is titelverdediger België vrijdag in Waterloo na een shoot-out (2-3) uitgeschakeld door Duitsland. Na de reguliere speeltijd was het 3-3.

Duitsland opende in de negende minuut de score via een strafcorner. In de 40e minuut verzilverde Alexander Hendrickx de derde Belgische strafcorner: 1-1. De Duitsers werden in de 58e minuut een stroke penalty toegekend, die succesvol werd omgezet. Vier minuten later scoorde ook Hendrickx een stroke.

Twee minuten voor tijd kwamen onze oosterburen opnieuw op voorsprong na een strafcorner. Een afgeweken sleep van Hendrickx belandde na een strafcorner in extremis nog in het Duitse doel, waardoor een shoot-out voor de beslissing moest zorgen. Daarin misten De Kerpel, Plennevaux en Cuvelier voor België, waardoor de Duitsers mochten zegevieren.

België neemt het zaterdag tegen Engeland op in de wedstrijd om de derde plaats. In de finale staat Duitsland tegenover Nederland.