© HBvL

Boer 30 maanden cel voor drugslabo, vrouw en schoonzoon vrijgesproken

Het hof van beroep in Antwerpen heeft een 55-jarige Bocholtse en haar schoonzoon van 39 jaar vrijgesproken voor hun aandeel in een drugslabo in Lozen (Bocholt). De Tongerse correctionele rechtbank had hen in oktober vorig jaar nog veroordeeld tot twintig maanden cel effectief en 6.000 euro boete. De 60-jarige boer of de pater familias kreeg in beroep dezelfde straf en moet 30 maanden de cel in.

GeHo

De landbouwer zat net zoals in de tv-serie Eigen Kweek in geldnood. Hij zocht zijn toevlucht in het drugsmilieu. De loods die de boer zelf huurde, verhuurde hij op zijn beurt door aan twee Nederlanders. Die gebruikten het pand om de stof apaan om te zetten in BMK. BMK is een noodzakelijk bestanddeel om synthetische drugs zoals amfetamine, XTC of LSD te produceren. Op 27 februari 2014 viel de federale gerechtelijke politie van Tongeren er binnen. Twee Nederlanders van 32 en 33 jaar waren op dat moment in de loods bezig met de productie van het goedje.

Minderjarige kinderen

Samen met de familie pakte de politie hen op. Op basis van de aangetroffen materialen had het lab een productiecapaciteit van enkele kilo’s per dag. Ondanks het feit dat de stank niet te harden was, claimde de landbouwer niets van een drugslab af te weten. Hij dacht dat de Nederlanders er materialen zouden stallen.

Lees meer hierover vandaag in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer