Auto crasht op terras van café

Op de Steenweg in Gingelom heeft een man uit Gingelom in de nacht van woensdag op donderdag om 3.30 uur een ware ravage aangericht bij drie handelszaken. De chauffeur verloor de controle over het stuur van zijn Mercedes en raakte voor een nachtwinkel een amsterdammertje.

jc

Daarna ramde de wagen aan de overkant van de Opheimstraat het terras van Brasserie Chokier en de afsluitingen van de antiekzaak Riwi en Schoonheidssalon Melissa. De bestuurder liep alleen een paar schaafwonden op.

Melissa Kempeneers van Schoonheidssalon Melissa werd wakker door een hevige knal. “Ik had gehoord dat het mogelijk glad zou worden en ben dan ook aan het raam gaan kijken of er niemand geslipt was”, zegt Kempeneers. “Eerst zag ik niets tot ik recht onder mijn raam een man uit zijn wagen zag kruipen. Heel de afbakening voor mijn parking was op een hoopje gereden. De brokstukken van de met stenen gevulde metalen korven en beelden lagen tot tegen mijn wagen gekatapulteerd. Ik was totaal van mijn melk en heb mijn ouders gebeld”. Eens buiten zag Melissa pas goed hoe groot de ravage was. In de verwarring trok ze dan ook nog de deur van haar woning dicht. “Ik heb een slotenmaker moeten laten komen want ik stond op straat,” zegt Melissa. “De chauffeur excuseerde zich voor wat er gebeurd was, maar zei dat hij er niets aan kon doen”.

Brievenbus

Haar beide buren hadden ook in de klappen gedeeld. Vanessa Buntinx die met haar echtgenoot de Brasserie Chokier uitbaat, is het terras in een klap kwijt. “Wij zijn door de mama van Melissa om kwart voor vier wakker gebeld dat er een ongeval gebeurd was”, zegt Buntinx. “Terwijl wij naar de zaak reden, hebben wij de hulpdiensten verwittigd. Het was effe schrikken toen wij aankwamen. Alles was op een hoopje geduwd. De wagen is eerst bij ons ingereden en vervolgens naar mijn buren. De hele terrasafsluiting en de stoelen en tafels zijn kapot. De verlichting is met kabel en al uit de grond gerukt.” Bij de antiekzaak werd de brievenbus vernield.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer