Pomphouder grijpt ramkraker even vast

Drie mannen hebben donderdagnacht, rond 1.45u, een ramkraak gepleegd op het tankstation van Total op de Brasschaatsesteenweg in Achterbroek. De politie zoekt getuigen die de wagen hebben gezien waarin de daders zich verplaatsten.

Margo Tilborghs

Pomphouder Marc Meeusen en zijn vrouw Maria De Laat wonen boven het tankstation. “Donderdagnacht beukte een auto achterwaarts de deur van de winkel in. Mijn vrouw hoorde het alarm afgaan”, vertelt Marc Meeusen. “Ze maakte me wakker. Ik was eerst nog wat verdwaasd, maar toen ik besefte wat er aan de hand was, ben ik direct naar beneden gevlogen. Bang was ik niet. Ik ben recht naar de daders gelopen. Ze hadden waarschijnlijk niet verwacht dat ik zo snel beneden zou staan en waren verbouwereerd.”

De drie overvallers waren nog jong, zegt de pomphouder. “Ze hadden een sporttrui aan met kap die over hun gezicht was getrokken zodat je hun gezicht moeilijk kan zien. Ik heb ze niet horen praten en kan dus ook niet zeggen welke taal ze spraken. Een jongen heb ik vastgegrepen. Ik schatte hem een jaar of achttien en hij was blank. Hij trok zich los en liep samen met de anderen naar de auto. Ze sprongen erin en reden met veel gas weg.”

Lees het hele artikel zaterdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER