© Margo Tilborghs

© Paul van der Stap

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Filmmakers maken documentaire over 84-jarige Julia van café Bostella

Julia is 84, maar ze staat nog elke dag achter de toog. De eigenares van café Bostella is een geliefd dorpsfiguur. Dat ontging ook Paul van der Stap en Elisa Veini niet. De twee filmden gedurende bijna drie jaar het reilen en zeilen in het dorpscafé.

Margo Tilborghs

Elisa Veini en Paul van der Stap maken en produceren al twintig jaar samen documentaires.

“Wij richten ons vooral op sociaal-culturele onderwerpen die in de dagelijkse media onderbelicht blijven. We kwamen in café Bostella op de Moerkantsebaan terecht toen we een fotoboek over carnaval maakten. Ik was gecharmeerd door de sfeer die er heerste. Zo groeide het idee om over het dorpscafé een film te maken. Julia wordt er met haar 84 jaar natuurlijk niet jonger op. Twee jaar geleden zijn we met de opnames gestart. Het project loopt eind dit jaar af.”

“De film gaat over Julia als caféhoudster”, zegt Van der Stap. “Maar het gaat ook over de gasten die er komen, en over hoe zo’n gemeenschap samenleeft. Het mooiste is dat ik in de gemeenschap ben opgenomen als bezoeker, maar ook als filmmaker. Je wordt onderdeel van het gebeuren en dat is mooi.”

Lees het hele artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen, edititie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER