Direct naar artikelinhoud

ABVV op straat tegen "pensioenafbraak van regering-Michel"

ABVV op straat tegen "pensioenafbraak van regering-Michel"

De socialistische vakbond ABVV komt vrijdag op straat tegen wat het de "pensioenafbraak van de regering-Michel" noemt. De militantenconcentratie gaat vanaf 10.45 uur door op het Rouppeplein in Brussel.

De socialistische vakbond komt naar eigen zeggen op straat "omdat werknemers aangeven dat ze het nu al niet kunnen volhouden tot aan hun pensioen én omdat deze regering onze pensioenen ziet als een pure besparingspost". De militanten hekelen onder meer de beslissing om de pensioenleeftijd te verhogen tot 67 jaar en de afschaffing van de pensioenbonus. "Nog minder pensioen, nog langer en meer werken. Daar komt de pensioenafbraak van de regering-Michel op neer", klinkt het.

Bovendien wil de vakbond ook protesteren tegen enkele ingrepen die nog in de pijplijn zitten, zoals het pensioen met punten. Maandag gaf minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) de sociale partners nog inzage in zijn plannen om dat systeem vanaf 2025 in te voeren. De wettelijke basis moet nog deze legislatuur worden gelegd.