© AP

Hosking snelste in La Course

De Australische Chloe Hosking (Wiggle High5) heeft de derde editie van La Course op haar naam geschreven. De ploeggenote van Jolien D’Hoore was op de Champs-Elysées de snelste in een massaspurt.

jv

De rensters legden 13 ronden af in de Franse hoofdstad. In totaal goed voor 89 kilometer wedstrijd. De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met Chantal Blaak, Olga Zabelinkskaya, Lucinde Brand en Hannah Barnes, maar veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton dat een hoog tempo ontwikkelde. Het kwartet kreeg maximaal 22 seconden en al vroeg werden ze weer ingerekend door het peloton dat uit was op een massasprint.

Met een aanval op twee rondes van het eind probeerde Brand die massasprint te voorkomen. Ze kreeg Amy Pieters en Lauren Stephens met zich mee, maar op 3,7 kilometer van het eind kwam ook aan hun verhaal een eind en stevenden we af op een sprint. Die werd nog ontsierd door enkele valpartijen waardoor het peloton in stukken brak. De Nederlandse Ellen van Dijk probeerde de spurt nog te ontlopen met een late uitval. Haar poging was tevergeefs. In de eindspurt toonde de Amerikaanse Chloe Hosking zich de snelste. De Finse Lotta Lepistö eindigde tweede voor Marianne Vos. Onze landgenote Lotto Kopecky spurtte naar een negende plek.

Het is voor de 25-jarige Australische haar vierde WorldTourzege van het seizoen. Eerder won ze een rit en het eindklassement in de Ronde van Chongming Island en de derde rit begin deze maand in de Giro Rosa.