Richard Branson legt vrouwen in de watten

© Virgin

Virgin-topman Richard Branson (64) heeft een nieuw project: hij ontwerpt hotels voor vrouwen. Vorige week ging de eerste vestiging van zijn boetiekketen Virgin Hotels open in Chicago.

vwh

Het hotel beschikt over 250 kamers, verspreid over 26 verdiepingen en zorgt dat vrouwelijke zakenreizigers niets te kort komen. Zo is er in de kamers meer kastruimte voorzien, er zijn speciale make-uplades en zelfs bankjes in de douche die het scheren van de benen makkelijker moeten maken.

Branson, die de komende twee jaar nog twee hotels wil openen, pikt naar eigen zeggen als eerste in op een trend die al enkele jaren aan de gang is. Uit een studie van de Amerikaanse Cornell Universiteit blijkt immers dat er sinds 1991 steeds meer vrouwen op zakenreis gaan. Bovendien zouden dames langer in het hotel verblijven dan mannen. De excentrieke zakenman gelooft al in het succes van zijn keten: ‘Ook zakenmannen zullen graag naar mijn hotel komen, want ze hebben graag vrouwen in hun buurt’, zegt hij.

De 'vrouwelijke' bar in het eerste Virgin Hotel

Toch is het Virgin Hotels niet het allereerste ‘vrouwvriendelijke’ hotel. Verschillende hotels overal ter wereld hebben al een vrouwenverdieping ingericht om dames extra in de watten te leggen. Zo hebben bepaalde kamers in het Londense Dukes Hotel een vrouwelijk interieur. Je vindt er pantoffels in kleine maten, mooie bloemen en een kwalitatieve haardroger. De zogenaamde Orchid Floor in het Georgian Court Hotel in Vancouver heeft dan weer achttien vrouwvriendelijke kamers.Hier vind je - zoals de naam al doet vermoeden - orchideeën die de ruimte opfleuren. Maar ook een yogamat, steil- en krultang, kapstokken uit zijde en kwalitatieve verzorgingsproducten.

Klik hier en hier om meer vrouwenhotels te ontdekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer