© amaliavansolms

Lezing over vrouwen in de Groote Oorlog

Dinsdag 27 januari geeft Martine Kouwenhoven een lezing over vrouwen in de Eerste Wereldoorog. Het is een aanvulling op de cursus "Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens" die heemkundekring Amalia van Solms eind 2013 heeft georganiseerd.

Ronny van den Ackerveken

Vrouwen hebben in de Eerste Wereldoorlog een belangrijke maar onderbelichte rol gespeeld: als verpleegster aan het front, als spionne of zelfs als soldaat in de loopgraven. Bovendien namen vrouwen de plaats in van mannen in de fabrieken, de trams en de kantoren. Zij brachten de kinderen groot en zorgden voor de voedselvoorziening.

Literatuur- en theaterwetenschapper Martine Kouwenhoven uit het Belgische De Klinge vertelt over zes gewone vrouwen in buitengewone omstandigheden. Ze zijn afkomstig uit allerlei landen en hebben tijdens de oorlog totaal verschillende activiteiten ontplooid. De Baarlese Heemkundekring verzorgt nog een korte aanvulling over grote Baarlese vrouwen waaronder Miet Verhoeven, grensgids in beide wereldoorlogen.

Praktisch:

De lezing vindt plaats in het Cultureel Centrum, Pastoor de Katerstraat 5-7. Aanvang om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER