© Philippe Desmet

Verwarring over einduur van braderij

Nogal wat bezoekers aan de braderij keken zaterdagavond verwonderd op toen het muzikale optreden om 21u abrupt werd stopgezet. Aan de basis lagen misverstanden over het einduur.

Philippe Desmet

Tijdens het voorbije weekend vonden er verscheidene activiteiten tegelijk plaats. Volgens burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) diende handelarenvereniging Vank heel laattijdig een aanvraag in voor de muzikale optredens op het Gemeenteplein. “De aanvraag die Vank indiende was ook niet volledig. Hierdoor hebben we in onderling overleg het programma moeten bijsturen,” zegt Seldeslachts. “Gelukkig hebben we geen enkele activiteit moeten verbieden.”

Volgens Seldeslachts heeft Vank zelf voorgesteld om het muzikale optreden om 21u af te ronden, zodat de straten weer voor het verkeer konden geopend worden.

Schepen van lokale economie, Anja Rens (N-VA) heeft zich voorgenomen om volgend jaar vroeger met het bestuur van Vank samen te zitten. “Op die manier kunnen we alle veiligheidsaspecten en praktische afspraken langer op voorhand vastleggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER