PREMIER LEAGUE. Chelsea verliest van hekkensluiter, Tottenham wint derby

© Belga

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Zonder Eden Hazard liep Chelsea in eigen huis een dure nederlaag op tegen de hekkensluiter. Tottenham Hotspur won eerder de openingswedstrijd van de 35e speeldag in de Premier League met 3-1 van Fulham.

vml

Eden Hazard zat niet in de kern van Chelsea voor de wedstrijd op Stamford Bridge tegen Sunderland. Onze landgenoot is nog onvoldoende hersteld van de blessure die hij opliep in het duel tegen PSG. Doelman Petr Cech was ziek en daardoor verscheen Mark Schwarzer in doel bij Chelsea tegen rode lantaarn Sunderland. De 41-jarige doelman ging echter al snel in de fout. Nadat Eto'o The Blues op voorsprong had getrapt, duwde Schwarzer de bal in de voeten van Wickham die niet twijfelde en de 1-1 binnen knalde. Ondanks steriele druk en de inbreng van Ba én Torres, kon de thuisploeg niet meer scoren. Integendeel, het werd nog erger toen de ref naar de stip wees na een tackle van Azpilicueta op Altidore. Borini knalde de elfmeter voorbij Schwarzer.

Door dit puntenverlies kan de voorsprong van leider Liverpool morgen uitlopen tot vijf punten en kan City maandag naderen tot op één puntje en met nog een match minder gespeeld. Mignolet & Co moeten naar Norwich, Kompany & Co ontvangen West Bromwich. Cech zou wel fit raken voor de Champions League wedstrijd op Atlético nu dinsdag terwijl Hazard hoogst twijfelachtig is, melden Engelse bronnen.

Na het gelijkspel tegen City zorgt deze zege natuurlijk voor een boost van vertrouwen bij hekkensluiter Sunderland, dat nu nadert tot op één puntje van voorlaatste Fulham.

Rentree Dembélé

In de Londense derby zorgden Paulinho (35.), Kane (48.) en Kaboul (62.) voor de doelpunten voor de Spurs. Sidwell scoorde na 37 minuten tegen. Een kwartier voor affluiten kreeg hij een unieke kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Hugo Lloris redde zijn elfmeter.

Bij de Spurs verscheen Rode Duivel Nacer Chadli aan de aftrap, hij werd na 67 minuten vervangen door Moussa Dembélé, die tegen zijn ex-club zijn wederoptreden maakte na een heupblessure. Jan Vertonghen is nog steeds out met een enkelblessure. In de stand blijft Tottenham met 63 punten zesde, op drie punten van de vijfde plaats van Everton (66 ptn.). Romelu Lukaku en co nemen het zondag nog op tegen Manchester United.Aston Villa moet zijn spits Benteke de rest van het seizoen missen en ook tegen Southampton kwam het deze keer niet to scoren.

Uitslagen:

Tottenham - Fulham 3-1Aston Villa - Southampton 0-0Cardiff -Stoke 1-1 StokeNewcastle - Swansea 1-2West Ham - Crystal Palace 0-1Chelsea - Sunderland 1-2Norwich - Liverpool (zon, 13u)Hull City - Arsenal (zon, 15u05)Everton - Man United (zon, 17u10)Manchester City - West Bromwich (maa, 21u)Bekijk hier de stand in de Premier League