Jongen van 14 verongelukt: vader gaf vriend toestemming om te rijden

© Google

De veertienjarige jongen die zondagavond in Beauraing om het leven kwam bij een ongeval, had van zijn negentienjarige vriend de toestemming gekregen om met de wagen te rijden. Dat meldt de afdeling Dinant van het parket van Namen maandag.

jdb

Het ongeval deed zich voor omstreeks 21.30 uur. Nadat het voertuig verschillende keren overkop was gegaan, werd de chauffeur uit de wagen geslingerd. Bij het ongeval bleef de passagier zo goed als ongedeerd, maar de jonge bestuurder kwam om het leven.

Toestemming

De vader van het slachtoffer had zondag de toestemming gegeven aan de negentienjarige vriend, die een rijbewijs heeft, om met zijn auto te gaan rijden. Later gaf de oudere jongen het stuur door aan de veertienjarige, meldt het parket maandag.

Glad wegdek

Toen de tiener aan het rijden was, raakte de wagen plots van de baan, vermoedelijk door te hoge snelheid. Volgens het parket was het wegdek glad door de regen. De wagen ging enkele keren over de kop.

De jonge bestuurder werd uit het voertuig geslingerd, zijn jarige vriend raakte gewond. Ze werden allebei overgebracht naar het ziekenhuis, waar de bestuurder overleed aan zijn verwondingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen