Treinverkeer tussen Testelt en Diest onderbroken na botsing trein en bestelwagen

© Chris Van Geyte

© Chris Van Geyte

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De bestuurder van de bestelwagen die maandagnamiddag betrokken was bij een aanrijding met een goederentrein in Scherpenheuvel, is door de brandweer bevrijd uit zijn voertuig en overgebracht naar het ziekenhuis. De man zou zwaargewond zijn maar niet in levensgevaar verkeren. Over de juiste omstandigheden van het ongeval bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens Infrabel werkten de slagbomen en het belsignaal. Het treinverkeer zal vermoedelijk vanaf dinsdagochtend opnieuw normaal verlopen, meldt Infrabel.

jdb

De aanrijding tussen de bestelwagen en een goederentrein die van Antwerpen naar Duitsland reed, gebeurde omstreeks 16 uur aan de overweg Wijngaardstraat. De bestuurder van de bestelwagen zat door de klap gekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer controleerde ook enkele wagens van de trein die gevaarlijke producten vervoerden, maar die bleken bij de aanrijding niet beschadigd.

Het ongeval veroorzaakt heel wat hinder op het spoor omdat de bovenleiding beschadigd raakte. Tussen Testelt en Diest, met nog de halte Zichem ertussen, zet de NMBS vervangbussen in. Sommige treinen tussen Leuven en Hasselt en Hasselt en Antwerpen die langs Diest rijden, moeten omgeleid worden. Daardoor kan de rittijd met 45 minuten verlengd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen