Goffin behoudt topstek op ATP-ranking, Mestach maakt grote sprong

© AFP

Er vallen amper wijzigingen te bespeuren op de maandag gepubliceerde ranglijst in het mannentennis. Omdat voor de meeste spelers het seizoen voorbij is, zijn er weinig verschuivingen. Zo verandert er vrijwel niets in de top twintig.

jvh

Alleen de Fransman Gael Monfils, die vrijdag in de Davis Cup-finale Roger Federer klopte, en de Amerikaan John Isner doen haasje-over. Monfils is nu achttiende, Isner negentiende.

De Zwitsers Federer en Stan Wawrinka, die hun land zondag in Villeneuve-d’Ascq voor het eerst in de geschiedenis de eindzege in de Davis Cup schonken, krijgen er dankzij hun prestaties wel enkele puntjes bij. Federer (9775) blijft tweede achter Novak Djokovic (11360), Wawrinka is vierde (5370).

David Goffin, de enige landgenoot in de top 100, behoudt als beste Belg de 22e plaats.

An-Sophie Mestach komt top-100 WTA-ranking binnen

An-Sophie Mestach is dankzij haar eindzege van zondag op het ITF-toernooi van het Japanse Toyota maar liefst 23 plaatsen gestegen op de nieuwe ranglijst in het vrouwentennis. De 20-jarige Oost-Vlaamse staat nu op de 100e plaats, haar hoogste klassering ooit.

Dankzij haar zesde eindzege op het ITF-circuit wordt Mestach na Kirsten Flipkens (45e, status quo) en Yanina Wickmayer (76e, +1) zo de Belgische nummer drie op de WTA-ranking. Alison Van Uytvanck blijft 106e, Ysaline Bonaventure wordt 199e (-1).

Aan kop van het klassement verandert er niets. Lijstaanvoerder Serena Williams behoudt een comfortabele voorsprong op haar eerste achtervolgers, de Russische Maria Sharapova en de Roemeense Simona Halep. De Tsjechische Petra Kvitova en de Servische Ana Ivanovic vervolledigen de top vijf.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen