"Op het juiste moment op de juiste plaats"

Toen een man een kind van vier zag lopen, recht richting een drukke baan, aarzelde hij geen moment. Hij stopte zijn wagen, stapte uit en kon het kind nog net tegenhouden. Enkele ogenblikken later dook de politie op, die zich over het kind ontfermde. De man vertrok, maar zoā€™n goede daad kon de wegpolitie van Washington, waar het voorval plaatsvond, niet aan zich laten voorbijgaan. Via sociale media gingen ze op zoek naar deze "barmhartige Samaritaan".

"Meer dan waarschijnlijk heeft hij het leven van deze jongen gered", aldus agent Casey Jones van de Federal Way Police aan nieuwswebsite KOMO News. Hij wilde de man dan ook persoonlijk bedanken. En die man werd gevonden: Sam Deeds.

Deeds, die op weg was om met zijn zoon te gaan vissen: "Ik was verbaasd die jongen daar te zien lopen, lopen, lopen. Recht vooruit."

"Ik wilde hier niet mee te koop lopen om daar dan voor geprezen te worden, terwijl dat toch evident zou moeten zijn. Ik was gewoon op de juiste plaats op het juiste moment. Ik ben blij dat ik er was."

Hier beneden kunt u de camerabeelden van de goede daad van Deeds bekijken:

Meest gelezen