© Dirk Kerstens

Kermis Sint-Lenaarts verhuist naar centrum

De Sint-Jacobskermis steekt dit weekend in een volledig nieuw kleedje. Niet alleen is de kermis verhuisd naar de Dorpsstraat, ook de avondmarkt is nieuw leven ingeblazen met een rommelmarkt.

Elke Lamens

Het centrum van Sint-Lenaarts (Brecht) staat vanaf vanavond, vrijdag, tot en met zondag 27 juli in het teken van de Sint-Jacobskermis, het Kleipikkersfestival en de retrokoers. De avondmarkt in de Kerkstraat die dreigde teloor te gaan, is opgefrist en uitgebreid met een rommelmarkt.

De verplaatste kermis in de Dorpsstraat en de vernieuwde avondmarkt worden vanavond om 17u feestelijk geopend met een rondgang onder begeleiding van de LJM Band die start aan de parking van zaal ’t Centrum in de Dorpsstraat.

De burgemeester, schepenen, vertegenwoordigers van Unizo en van de kermis lopen langs de kermis richting de avondmarkt in de Kerkstraat. Vanaf 20u barst dan het feest helemaal los met het Kleipikkersfestival, waarop onder meer Yves Segers, Rudy Schrauwen met discobar Second Solution, Double W en ’t Aksident het mooie weer maken. De eerste feestavond wordt na de optredens afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

Op zondag 27 juli kunnen de liefhebbers de ‘behaarde’ benen weer insmeren voor de retrokoers van wielerclub Het Verzopen Talent. “Na het succes van vorig jaar, waarbij er ongeveer veertig kleuters en honderd renners deelnamen aan de retrokoers, behouden we dezelfde formule. Maar omdat de kermis vanaf dit jaar in de Dorpsstraat staat, fietsen de renners dus letterlijk door de kermis”, legt cultuurschepen en lid van de wielerclub Kris Kenis (CD&V) uit. Zondag tonen de verzopen talenten ook hun nieuwe wieleroutfits.

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER