© HBVL

Groot gezin dupe van besparingen

Vooral gezinnen met drie of meer kinderen zullen de gevolgen van het Vlaams regeerakkoord in hun portemonnee voelen. Voor een gezin met drie kinderen kan het financiële verlies op jaarbasis oplopen tot 2.000 euro.

LC/CB

Het bedrag van de kinderbijslag is nog niet bekend. Elk kind krijgt in elk geval evenveel kinderbijslag. Volgens de Gezinsbond zou elk kind 250 euro moeten krijgen om ervoor te zorgen dat niemand minder krijgt dan nu. Maar het ziet er niet naar uit dat de kinderbijslag zo hoog zal zijn. CD&V ging in zijn programma uit van 135 euro, plus iets extra’s per leeftijd. N-VA van 170 euro zonder toeslag.

Gaat de regering uit van de 170 euro die de N-VA in zijn programma voorziet, zal een gezin met drie oudere kinderen tot 146 euro per maand minder ontvangen. Gezinnen met grotere kinderen voelen het verschil nog meer, want nu is de kinderbijslag ook gekoppeld aan de leeftijd.

Hier komt het afschaffen van het gratis aandeel water en stroom nog bovenop. Het zal een gezin met drie kinderen 240 euro per jaar meer kosten.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer