Belgische ontwerpt cover voor Kardashians

© Instagram - Oona Bovri

De cover van Time of the Twins, het nieuwe boek van de zusjes Kendall en Kylie Jenner is ontworpen door een Antwerpse art-director: de 27-jarige Louise Mertens.

km, frp

Dinsdag 15 november, is het nieuwe boek van de wereldberoemde halfzusjes van Kim Kardashian, Kendall (21) en Kylie (19) Jenner, verschenen. De modellen, ontwerpers en schrijfster schakelden voor het ontwerpen van de cover de hulp in van Louise Mertens, een 27-jarige graficus uit Antwerpen.

‘Time ot the Twins: The Story of Lex and Livia’ is een vervolg op de ‘geflopte’ scifiroman ‘Rebels: City of Indra: The Story of Lex and Livia’. De Jenners rekenden naast de hulp van Mertens ook op twee professionele ghostwriters.

Google

De zusjes kwamen bij Mertens terecht via een zoekopdracht in Google, zegt Mertens in De Tijd. ‘Ze selecteerden een reeks artiesten en kozen uiteindelijk mij voor de opdracht. In juni kwam hun aanvraag binnen via een New Yorkse uitgeverij. Ik heb hen zelf nooit ontmoet.’

De cover is een collage, zegt Mertens. ‘Met tientallen foto’s over en door elkaar creëerde ik een visueel beeld van de zusjes. Ze moesten erop lijken, maar ergens ook weer niet. Want hun roman is ook een fictief verhaal.’

Superrijk zal Mertens naar eigen zeggen niet worden van de royalty’s op het boek, dat op tienduizenden exemplaren gedrukt wordt. Maar onderbetaald werd ze evenmin, geeft ze toe. Mertens ontwierp ook al de hoes van de eerste soloplaat van Noémie Wolfs.