Gelijkspel voor Jelle Van Damme en Laurent Ciman in Major League

Los Angeles Galaxy heeft zondag in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) de punten gedeeld met Sporting Kansas City. Bijna 20.000 toeschouwers in het Children’s Mercy Park in Kansas zagen de thuisploeg in de 30e minuut op voorsprong komen via Brad Davis, twaalf minuten later maakte LA Galaxy gelijk via Giovani dos Santos.

Bij LA stond Jelle Van Damme zoals steeds 90 minuten in het hart van de verdediging. Hij zag hoe ploegmaat Ashley Cole twintig minuten voor affluiten na twee gele kaarten in evenveel minuten uitgesloten werd.

Zaterdag al speelde ook het Montréal Impact van Laurent Ciman gelijk, tegen de Colorado Rapids werd het 2-2. Montréal kwam in eigen huis tweemaal op voorsprong - via Didier Drogba en Maxim Tissot - Colorado maakte twee keer gelijk. Ciman speelde een volledige wedstrijd en kreeg geel in de 66e minuut.

In de klassement is LA Galaxy met vijftien punten uit acht wedstrijden voorlopig vierde in de Western Conference. In de Eastern Conference leidt Montréal met zeventien punten uit negen duels.