Antwerp FC na het drama: “We gaan niet failliet”

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Weg titel, weg promotie. Antwerp speelde zaterdag gelijk tegen Eupen (0-0) en ziet zo het lelijke eendje White Star Brussel de titel pakken. 120 dagen stond Antwerp op de eerste plaats, maar finaal eindigt het pas derde en is het veroordeeld tot een dertiende seizoen in tweede klasse.

Gert Gysen

Tranen in overvloed zaterdagavond op de Bosuil. Trainer David Gevaert hield het niet droog voor de camera’s, bekende supporter Luk Wyns stond een potje te huilen bij het laatste fluitsignaal en spelers als Maxime Biset, Nicaise Kudimbana en Dimitri Daeseleire kwamen de kleedkamer binnen met rood aangelopen ogen. Maandenlang ging iedereen ervan uit dat Antwerp volgend seizoen in eerste klasse zou spelen. Dat het nog kon mislopen, daar hield niemand rekening mee. De hunker was groot. Iedereen met een rood-wit hart smachtte naar de titel, naar de promotie na twaalf jaar tweede klasse. Maar het gelijkspel tegen Eupen gooit roet in het eten.

Bij het bestuur van Antwerp deden ze hun best om niet al te emotioneel te reageren. Vragen over de sportieve toekomst moet je bij Antwerp aan Patrick Decuyper stellen, maar die wilde liever niet reageren. Zijn assistent Yorik Torreele wel: “Het is jammer dat we het niet gehaald hebben, maar we zijn tevreden met wat we dit jaar hebben bereikt.”

Deze week nog liet John Bico, de grote baas bij concurrent White Star Brussel, zich ontvallen dat “Antwerp failliet gaat als het niet promoveert”. Maar dat is nonsens volgens de club. “De niet-promotie betekent geen rem op onze ontwikkeling. Ook volgend seizoen zullen wij onze budgetten rond krijgen. Dit maakt weinig verschil. Als wij bovenaan spelen en de mensen zien ons positieve project, dan komen we rond met wat we hebben. Al is het natuurlijk niet de bedoeling om nog tien jaar in tweede klasse te zitten. Volgend jaar gaan we opnieuw voor de titel.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen