Nieuw hoofdstuk voor lelijkste toren van Antwerpen

Bar Gloed opende zondag, de rest van de verdiepingen volgt snel © Robbie Depuydt

In de Scheldestad opende zondag de Antwerp Tower zijn deuren voor het grote publiek. Die plek moet de komende vijf maanden een creatieve hotspot worden waar tal van evenementen plaatsvinden, voor het bouwwerk wordt omgebouwd tot woontoren.

edm

De Antwerp Tower aan de Keyserlei werd enkele jaren geleden als enige Belgische bouwwerk opgenomen in een lijst met de achttien lelijkste gebouwen van Europa, maar is de komende vijf maanden vast van plan om het hart van de Antwerpenaar te veroveren.

© Koen Fasseur

Onder impuls van drie inwoners wordt de toren tot begin oktober voorgesteld als de A-tower, ‘de grootste pop-up van Vlaanderen’. De 24 verdiepingen worden ingezet voor tal van evenementen, expo’s en andere activiteiten, zoals rommelmarkten, catwalkshows en muziekoptredens.

Het werk van fotografen ontdekken dankzij The Pony Club, uw inventiviteit testen in een Escape Room, stress te baas gaan met enkele yogalessen, een privé-feestje organiseren in Klub Goud of samen met andere studenten blokken: elke verdieping heeft wel iets te bieden.

Het kloppende hart van de 87 meter hoge toren vindt u terug op de vierde verdieping met Bar Gloed, voor koffie of aperitief, lunch of brunch. Bezoekers kunnen hier genieten van een mooi uitzicht op de Meir en het Centraal Station, en er is ook een groot zonneterras.

De 24ste en hoogste verdieping, met een adembenemend uitzicht op de stad, zal permanent worden opengesteld als panoramazaal. Na oktober wordt de Antwerp Tower, het derde hoogste gebouw van Antwerpen, omgebouwd tot woontoren met zo’n 170 appartementen.