© BFM

Elke tien dagen valt er dode in Kempens verkeer

Het verkeer heeft in de Kempen gisteren opnieuw een dodelijk slachtoffer geëist. In Herenthout werd een 52-jarige fietsster uit Herentals aangereden toen ze de straat overstak. Dit jaar zijn er al zes verkeersdoden gevallen in de Kempen, gemiddeld één slachtoffer per tien dagen.

mph

Fietsster Nicole Cattoir uit Herentals werd even voor 7u aangereden op de Herentalsesteenweg in Herenthout. Ze werd tientallen meters meegesleurd en overleed ter plaatse. Wellicht had ze de lichte bestelwagen niet zien aankomen. De bestuurder bleef ongedeerd, maar werd totaal ontredderd overgebracht naar het ziekenhuis in Herentals. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

De vrouw uit Herentals is al de zesde verkeersdode dit jaar op de Kempense wegen. Amper 24 uur voor het ongeval in Herenthout kwam in Poederlee een 25- jarige automobiliste om na een slippartij. Frontale aanrijdingen eisten eerder al levens op de Poederleeseweg in Vorselaar en op de Lierse Steenweg in Grobbendonk. En ook in Mol liet een fietser het leven toen hij werd aangereden tijdens het oversteken.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER