Opnieuw heugelijk dierennieuws: zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark

Het heugelijke nieuws uit de dierenwereld blijft duren. Na de geboorte van een olifantje in Planckendael, is gisteren in het Boudewijn Seapark in Brugge een zeeleeuwtje geboren. Het geslacht van het jong is voorlopig nog niet gekend, waardoor er ook nog geen naam is.

Mama Babiche, 9 jaar oud, en haar kersverse jong stellen het goed. Vader is Fernandez, een mannetjeszeeleeuw van 17 jaar oud. Hij kwam in 2013 vanuit de zoo van Amsterdam speciaal naar Brugge om te kweken. Het was precies vier jaar geleden, van juni 2011, dat er nog een zeeleeuwtje geboren werd in het park. Eerstdaags wordt bovendien de geboorte verwacht van een tweede zeeleeuwtje. Dan is het de beurt aan zeeleeuwmama Zazou. De vader is ook hier zeeleeuw Fernandez.

Overigens wordt nog steeds gezocht naar een gepaste jongens- of meisjesnaam voor de baby die woensdag werd geboren. Alle suggesties zijn welkom op zeeleeuw@boudewijnseapark.be.

Een Californische zeeleeuw is gemiddeld 11 maanden zwanger. Na de geboorte kan het jong nog niet zwemmen en moet het twee weken op het droge blijven om aan te sterken. De baby wordt gemiddeld 6 maanden gezoogd door zijn moeder. Californische zeeleeuwen leven langs de kust van Californië. Ze leven in een harem, bestaande uit één volwassen man en een aantal vrouwtjes met hun pups. De vrouwtjes wegen tussen 90-120 kg en de mannen tussen 200-400kg.

Meest gelezen